enlighten

Deze machines zijn robuust, stabiel en hoogwaardig. Gerd
Gerd
1.798,- EUR *
* consumentenadviesprijs incl. BTW

Eindeloos plezier bij het overlocken

...is een overlockmachine met het ExtraordinAirTM en het automatisch draadtoevoersysteem.

Ben je creatief en sta je open voor iets nieuws? Je kunt maximaal vier draden tegelijk gebruiken om mooie siereffecten te naaien. Het moeilijke volgen van inrijgpunten, loshangende draden en ergernis zijn verleden tijd met het volautomatische luchtdrukinrijgsysteem. Er blijft meer tijd over voor het uitproberen van de unieke wave-naad.

Dankzij de verschillende draadgeleidingen bepaal je de inrijgvolgorde zelf. Bij het ExtraordinAirTM-systeem wordt de draad in het gewenste grijperkanaal gelegd. Met een druk op de knop rijg je met behulp van lucht bliksemsnel de draden in.

Met het automatische draadtoevoersysteem (ATD) lukt het bewerken, omdat de machine steeds de juiste instelling heeft voor een optimaal naairesultaat. De kwaliteit van het garen is niet relevant. Of het nu een robuuste hechtdraad is, of een superfijne draad, de naden zien er keurig uit. Bovendien kunnen met de extra hoge 2-traps voetlichting meerdere lagen stof en dikke stoffen met een hoogte van maximaal 8 mm zeer comfortabel worden genaaid.
Het instelbare differentiaaltransport (0,6 – 2,0 :1) zorgt voor optimale naairesultaten. Dankzij de ledlichten is je werkveld prima verlicht, ook als het al laat is.

Details

 • Onze enlighten beschikt over een uniek, compact grijpersysteem, dat met buisjes is uitgerust. Daarmee is simpel en snel inrijgen mogelijk. De enlighten is met extra sterke grijpers uitgerust om tegen sterke belastingen opgewassen te zijn – dat is kwaliteit zoals in de industrie!

 • Bij een tweedraadsnaad kun je de hulpgrijper / converter van de Gloria eenvoudig erbij inschakelen. Omdat deze vast met de bovengrijper verbonden is, kun je hem niet verliezen of verschuiven.

 • Het gewoonweg geniale ExtraordinAirTM-inrijgsysteem maakt het inrijgen bij je enlighten tot een kinderspel. Vanaf nu bepaal je zelf de inrijgvolgorde van de draden. Je hoeft geen gekleurde punten meer te volgen, of allerlei loshangende draden uit elkaar te halen en lastig weer opnieuw in te rijgen, omdat je een fout bij het inrijgen hebt gemaakt. Kies gewoon de gewenste grijperdraad, doe die in de inrijgopening, druk op de knop en de draad wordt vanzelf tot in de punt van de grijper van de enlighten geregen. Bij alle grijpers. Gewoon geniaal het ExtraordinAirTM-inrijgsysteem met je baby lock enlighten!

 • De oplossing – het automatisch draadtoevoersysteem van je baby lock enlighten. Kies een steek uit, stel het draadtoevoersysteem op de juiste steek in en naai het. Lastig instellen van de draadspanning is niet meer nodig bij verschillende stoffen, naden of draaddiktes. Gewoon het automatisch draadtoevoersysteem op de gewenste steek instellen en je baby lock enlighten levert je een exacte steek. Met behulp van drie sensoren: met steekbreedtesensor, steeklengtesensor en stofdiktesensor lukt je met de enlighten altijd de perfecte naad!

 • De instelmogelijkheden voor steekbreedte en steeklengte zijn overzichtelijk geplaatst.
  Bij gesloten of buisvormige kledingstukken kunt u het mes simpel en snel met een schakelaar uitschakelen en naar behoefte weer inschakelen. Als kleine steun is het mes zo ver naar beneden te zetten, dat een kleine aanslag als geleiding overblijft.

 • De baby lock enlighten tovert niet alleen een groot aantal overlocknaden, maar overlockt ook de decoratieve wave-naad. Daarbij biedt het 4 verschillende wave-naadvarianten. In combinatie met verschillende naaigarens is de wave-naad van de baby lock enlighten een waar genot voor het oog. Je naaiprojecten krijgen een hele nieuwe, fantastische look!

 • Hoe vaak zijn er niet problemen met elastische stoffen, die aan het einde van het naaien helemaal gerimpeld zijn of waarbij de naad verschoven is? Met behulp van het differentieel transport zorgt de enlighten voor een optimaal stoftransport bij elastische stoffen en voorkomt rimpelende of omhoogstaande naden. Naar wens kun je ook leuke rimpeleffecten maken, de naden juist uitrekken of een golvende naad naaien

 • In het handige accessoiresvak rechtsonder de garenkloshouder zijn alle belangrijke hulpmiddelen binnen handbereik opgeborgen. Hier vind je onder andere:

  • pincet
  • manuele naaldinrijger
  • reserve-naaldschroeven
  • reservemes
  • schroevendraaier voor naaldschroeven
  • penseel met naaldinzet
 • Met een instelknop kun je niet alleen de steeklengte wijzigen, maar ook je enlighten op rolzomen instellen. Ook bij rolzomen kun je kiezen tussen steeklengtes van 0,75 mm tot 4 mm. Lees de instelwaarde van de scala af.

 • Mes en steekbreedtetong bewegen samen. Daardoor verandert de breedte van de naad, niet alleen de snijbreedte, zoals gebruikelijk is. Dit voorkomt dat er teveel of te weinig afgesneden wordt. Het is niet meer nodig de hoeveelheid lussen in te stellen. De steek wordt breder of smaller zonder steeds lastig in te hoeven stellen.

 • Met de extra hoge 2-traps voetlichting kunt u comfortabel meerdere lagen stof of dikke materialen onder de tot 8 mm hoge naaivoet verwerken.

 • UNIEKE GRIJPER
 • HULPGRIJPER / CONVERTER
 • EXTRAORDINAIR-SYSTEEM
 • GEEN GEKNOEI MEER MET DE DRAADSPANNING!
 • INSTELMOGELIJKHEDEN
 • INSTELLING WAVE-STEEK
 • DIFFERENTIEEL TRANSPORT
 • HANDIG ACCESSOIRESVAK
 • STEEKLENGTE
 • STEEKBREEDTE
 • Extra hoge 2-traps voetlichting tot 8 mm

Stitches

4-draads overlock
Robuuste naad voor het afwerken en naaien van alle materialen, vooral elastische stoffen.
3-draads overlock breed
De ideale naad voor alle stoffen.
3-draads overlock smal
Garenbesparende naad voor alle materialen.
Verborgen in 3-draads gerolde naad
Een decoratieve randafwerking, vooral voor lichte tot middelzware stoffen.
3-draads flatlock
Voor het afwerken en naaien van medium en elastische materialen en als decoratieve randafwerking.
2-draads flatlock breed
Naaien en zoomen van elastische materialen, extreem elastische naad, vooral geschikt voor sportkleding en ondergoed.
2-draads flatlock smal
Voor het naaien en zomen van elastische materialen en als decon naad.
Wave-naad
unieke wave-naad voor decoratieve rand- en zoomafwerking

Technische gegevens

Aantal naalden 2
Aantal draden 2/3/4
Steken per minuut 1500
Steeklengte 0,75 - 4 mm
Steekbreedte 3 - 9 mm
Differentieel transport x
Naald inrijgen x
ATD - automatische draadtoevoer x
RevolutionAir™ threading -
ExtraordinAir™ threading x
Jet-Air Threading™ -
Led x
Kniehevel -
Spanning opheffen bij opgelichte naaivoet x
4-Draads-coversteek 6 mm -
3-Draads-coversteek 6 mm -
3-Draads-coversteek 3 mm -
Dubbele kettingsteeknaad -
5-Draads-veiligheidsnaad -
4-Draads-overlocknaad x
3-Draads-overlocknaad x
3-Draads platte naad x
3-Draads-rolzoom x
3-Draads-rolnaad x
2-Draads-overlocknaad x
2-Draads platte naad x
2-Draads-rolzoom x
2-Draads-rolnaad x
2-Draads-picotsteek x
Wave-naad x

Overlockgaren

Accessories

Ontdek de mogelijkheden van je baby lock enlighten

Accessoires

Vragen?

Telefoon: + 49 3722 40 82 12

E-Mail: info@baby-lock.nl

of gebruik ons ​​contactformulier:

Contact