Sashiko

2.198,- EUR *
* consumentenadviesprijs incl. BTW

Geniet van een unieke handsteek

Duik in de geheimzinnige wereld van de staafjestechniek. Sashiko, een oude Japanse traditie, die meer dan duizend jaar geleden is ontstaan. Zoiets is er nog nooit geweest! De baby lock Sashiko, een machine die de handsteek imiteert. Met een bijzonder systeem tovert de Sashiko een soort handsteek op de stof.

Geen nylondraden meer die je quilt hard en stijf maken, met de baby lock Sashiko lijkt het net of je de quilt met de hand genaaid hebt. De baby lock Sashiko naait met slechts één draad, die zich op de spoel bevindt. Een geraffineerd naaldsysteem haalt deze draad naar boven en brengt hem in de spoel. De naad ziet eruit alsof je die met de hand zelf genaaid hebt. Overtuig jezelf.
Een groot werkveld en een goed verlicht naaioppervlak helpen je om ook grote naaiprojecten af te krijgen. Zelfs als het een iets dikker materiaal is of je veel vulling gebruikt voor je quilt, zet je de naaivoet gewoon iets hoger, zodat er geen vouwen meer in je stof komen. Is de stof iets dunner of dikker, geen probleem, je kunt de naaivoetdruk probleemloos veranderen. Om leuke effecten te krijgen, kun je de steeklengte en de afstand tussen de steken variëren tussen 2 en 5 mm. Ken je de naden van hoogwaardige confectie, bijvoorbeeld aan een colbert? Zo’n soort naad kun je vanaf nu zelf in je kleding maken, zonder veel moeite. Een echte blikvanger! Leef je creativiteit met de baby lock Sashiko naar hartenlust uit. De baby lock Sashiko is een must voor iedere quilter en naailiefhebber!

Details

 • Deze prachtige naden krijg je met de baby lock Sashiko. Geen nylondraden of verborgen steken.
  Beslis zelf of je liever een kleinere steek hebt, of een iets langere. Varieer de lengte en afstand van de steken, tussen 2 en 5 mm.
  Zo lijkt het nog meer, alsof je met de hand genaaid hebt. Verander de instellingen simpel tijdens het naaien om mooie effecten te krijgen.

 • Aan de machinekop van de baby lock Sashiko bevinden zich alle belangrijke bedieningselementen. Stel aan de bovenkant met behulp van een instelwieltje de gewenste persvoetdruk in. De standaardinstelling kun je gemakkelijk terugvinden met de markering. Naai of quilt je met dikkere materialen, of gebruik je een vlies, dan verander je gewoon de voethoogte met het instelwieltje aan de zijkant van de machinekop. Met dit instelwieltje bepaal je of de persvoet strak op de stof ligt, of dat deze bij het naaien moet springen. Daarmee vermijd je dat er vouwen ontstaan voor de voet. Met de toets naast de ledlampen stel je de naaldpositie aan het einde van de naad in. De ledlampen branden afhankelijk van de gekozen instelling. Het maakt niet uit of de naaldpositie boven of beneden is gekozen. Je kunt altijd met een druk op de toets de naaldpositie veranderen. Een ander highlight van de baby lock Sashiko is dat de ledlampen aangeven of de machine zich in de inrijgpositie bevindt of niet. De baby lock Sashiko, een uitvinding van baby lock die je plezier aan je hobby geeft.

 • Met de hendel kun je eenvoudig de steeklengte en de afstand tussen de steken instellen. Varieer de steeklengte en de afstand tussen de steken traploos tussen 2 en 5 mm.
  Door de instellingen te variëren, ook tijdens het naaien, krijg je een uniek resultaat. Zo ontstaat er snel en eenvoudig een uniek resultaat, dat net handgenaaid lijkt.

 • De baby lock Sashiko heeft een bijzondere naald met een open naaldoog, dat met behulp van naaldglijplaatjes opent en sluit. Dankzij deze fantastische techniek kan de baby lock Sashiko de handsteek imiteren. De draad die zich in de spoel bevindt wordt bij iedere tweede steek met behulp van dit uitgekiende systeem gevangen om de steek te vormen. De aangebrachte draadtoevoer legt de draad dan voor de juiste steek klaar.

 • Niet meer lastig zoeken naar accessoires met je Sashiko. In het handige accessoiresvak links aan de machine zijn alle belangrijke hulpmiddelen binnen handbereik opgeborgen. Hier vind je onder andere:

  • pincet
  • naalden
  • schroevendraaier
  • kleine penseel voor het reinigen van de machine
  • extra naaldglijplaatjes
  • garenschaal
 • STEEK
 • MACHINEKOP
 • DIVERSE STEEKLENGTES EN STEEKAFSTANDEN
 • UITGEKIEND NAALDSYSTEEM
 • HANDIG ACCESSOIRESVAK

Technische gegevens

Aantal naalden 1
Aantal draden 1
Naaldsysteem QK x 1
Naaisnelheid 400 steken per minuut
Steeklengte 2 – 5 mm
Steekafstand 2 – 5 mm
Instelbare voethoogte ja (bij accessoires)
Naaisnelheid ja
Steeklengte 1 - 5 mm
Draadafsnijder handmatig
Instelbare naaivoetdruk ja
Naaldpositionering hoge/lage positie
Naailicht CCF-lamp
Gewicht 13,0 kg

Accessories

Ontdek de mogelijkheden van je baby lock Sashiko

Accessoires

Vragen?

Telefoon: + 49 3722 40 82 12

E-Mail: info@baby-lock.nl

of gebruik ons ​​contactformulier:

Contact