baby lock Voordele

Jet-Air-systeem

Lastig volgen van inrijgpunten of ontwarren van loshangende draden is niet meer nodig. Leg gewoon de draad in het gewenste grijperkanaal, druk op de knop en de grijper rijgt geheel automatisch met luchtdruk (ExtraordinAirTM threading) de draad in, zo nodig ook bij alle grijpers tegelijkertijd. Bovendien kun je zelf de inrijgvolgorde bepalen. Bij sommige van onze modellen gebeurt dit nog handmatig door te drukken op de inrijghendel (Jet-Air Threading™).

Automatisch draadtoevoersysteem (ATD)

Dit systeem neemt de angst weg voor het instellen van de draadspanning. Dankzij de grandioze hulp is dat niet meer nodig. Perfecte naden, met kwalitatief uiteenlopende garens op diverse fijne en sterke materialen, zijn geen toeval meer. Gewoon naaien zonder zorgen - dat is baby lock!

Uniek grijpersysteem

Geen loshangende draden meer, geen lastig volgen van inrijgpunten en vooral geen vaste inrijgvolgorde meer waar je op moet letten. Het gesloten grijpersysteem van baby lock ondersteunt de grijperdraad, geeft de exacte weg van de grijperdraad aan en voorkomt onjuist inrijgen. Bepaal zelf welke steek ingeregen wordt, in welke volgorde je wilt beginnen en naai met plezier.

Grijper-aandrijfsysteem

Het geoctrooieerde grijper-aandrijvingssysteem voorkomt dat de grijpers verkeerd worden gericht, of het tijdstip versteld wordt. Daardoor wordt het ontstaan van grotere schade aan de grijper verhinderd. Onnodige reparaties kun je vermijden en je hebt meer tijd voor onbezorgd naaien.

Modern mes

baby lock heeft een mes ontwikkeld dat zonder moeite dikke stoffen doorsnijdt, terwijl je zicht op het snijvlak behouden blijft.

Differentieel transport

baby lock ontwikkelde het gebruikelijke differentieel transport verder. Dit wordt, anders dan bij andere overlockmachines, als losse stoftransporteenheid ingebouwd. Dit zorgt voor een sterker en verbeterd transport en kun je naar wens ook voor een gelijkmatige rimpeling van alle stoffen gebruiken.

Instelbare steeklengte en rolzoomfunctie

De steeklengte kun je met een baby lock eenvoudig instellen. Kies een steeklengte van 1 – 4 mm uit. Tegelijkertijd kun je hier eenvoudig naar de rolzoomfunctie wisselen, zonder extra stappen te hoeven nemen. Ook hier kun je de steeklengte/steekdichtte voor je rolzoom kiezen.

Verbeterd stoftransport

Alle baby lock-modellen beschikken over een verbeterd transportsysteem om steken vlak en egaal te houden, onafhankelijk van de snelheid waarmee je naait, welke stof je gebruikt of voor welke steek je kiest. Je krijgt de perfecte naad geleverd.

Instelbare steekbreedte    

Bij alle baby lock overlock- en coverlockmachines bewegen mes en steekbreedtetong tegelijkertijd in dezelfde richting en leveren zo een perfecte steekbreedte en naad op. Het is niet meer nodig de hoeveelheid lussen in te stellen. Niet alleen de snijbreedte wordt veranderd, maar ook de steek wordt breder of smaller zonder steeds lastig in te hoeven stellen.

Verticale naaldpositie

Terwijl de meeste machines schuine naalden gebruiken die de stof kunnen verschuiven en beschadigen, zijn de naalden van baby lock verticaal geplaatst en steken zo direct in de stof. Deze exclusieve functie beschermt je stof en voorkomt dat de naalden teveel drukken. Bovendien heb je hiermee een grotere veiligheid en kracht bij het naaien.

Draadspanning ketting-/coversteek

baby lock veranderde de coversteek bij de Evolution, die de functies ketting-, cover- en drievoudige coversteek bevat. Alle drie de naalden worden door middel van één draadspanning geregeld, zodat je met een simpele instelling de perfecte naad krijgt en je je veel tijd bij het instellen van de correcte draadspanning kunt besparen.

Naaipatronen met 8/7/6 draden

De baby lock evolve, Evolution en Ovation zijn de enige coverlockmachines, die met 8 draden tegelijk kunnen naaien. Daardoor heb je in totaal 87 variaties, dus meer steekcombinaties dan ooit. De baby lock evolve (geproduceerd vanaf 1999) was de eerste coverlockmachine ter wereld die overlock- en coverlocksteken in combinatie heeft genaaid. Tot nu toe kun je dit alleen met een baby lock coverlockmachine.

Afkanten van het stofeinde

baby lock laat de coversteek simpel starten en stoppen, door de automatische ketening van de coversteek aan het einde te gebruiken. Je kunt zowel ‘de stof in’ als ook over de stof heen naaien. Dat is bij veel naaiprocessen een groot voordeel. Met sierdraden kun je afkanten als decoratie. Verder naaien Evolution en Ovation beter door zware stoffen heen dan de meeste coverlockmachines.

Wave-naad

Voor een prachtige siersteek, de unieke wave-steek, ontwikkelde baby lock een draadtoevoereenheid, om voor iedere naad een onberispelijk uiterlijk te garanderen. De steken lijken op een golf (wave) en worden daarom voor decoratief afkanten of creatieve naaiprojecten gebruikt.

Inrijgsysteem

De naaldinrijger voor beide naalden, om in alle rust en zonder moeite de garens in te rijgen, werkt in twee standen.

Hendel voor de voetlichter aan de voorkant van de machine

Om de bediening van een coverlockmachine nog eenvoudiger te maken, heeft baby lock de hendel voor de voetlichter bij de Ovation simpel naar voren gebracht. Deze bevindt zich aan de voorkant van de machine en vergemakkelijkt de bediening.